Alles dat je moet weten over cijferreeksen voor jouw assessment


Wanneer je een solliciteert voor een bepaalde functie, is de kans groot dat je een assessment moet gaan maken. Een mogelijk onderdeel van het assessment is het maken van cijferreeksen. Cijferreeksen zijn voor sommige mensen nog een onbekend begrip. In dit artikel leg ik alles uit dat je moet weten over cijferreeksen.

Wat zijn cijferreeksen?

Cijferreeksen zijn testen die vaak worden gebruikt als onderdeel van een assessment voor een sollicitatieproces. Bij cijferreeksen wordt het inzicht en de rekenvaardigheid van de sollicitante getest. Je moet namelijk verbanden leggen tussen getallen. Je krijgt een aantal getallen te zien en alleen het laatste getal is niet zichtbaar. Jij moet dan aan de hand van de andere getallen bepalen welk cijfer op het laatste plaats hoort te staan. 

Waarom worden cijferreeksen getest?

Cijferreeksen zijn voor de werkgevers een goede manier om een beeld te krijgen van de sollicitant op het gebied van verbanden leggen en hun rekenvaardigheid. Zodat zij een inschatting kunnen maken of je geschikt bent voor de functie. Daarnaast is het meestal zo dat er niet alleen cijferreeksen worden getest, maar ook andere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijkheidstest. 

Cijferreeksen kan je oefenen

Het is mogelijk om je voor te bereiden op cijferreeksen. De enige voorbereiding die je kan treffen, is om veel te oefenen. Door cijferreeksen te oefenen word je gaandeweg beter in het herkennen van patronen en wordt de kans groter dat je slaagt voor de test. Wil je graag cijferreeksen oefenen? Vraag dan aan jouw potentiële werkgever of zij oefeningen hebben of zoek naar oefen cijferreeksen op het internet. 

Wil je graag cijferreeksen oefenen voor jouw assessment? Twijfel dan niet en neem gelijk een kijkje op https://www.hellotest.nl/